Nepoznato lice uputilo je juče prijeteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH.

“Prijetnje nosiocima pravosudnih funkcija sigurno su i rezultat atmosfere pritisaka i osporavanja od određenih političkih faktora koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da nemaju kontrolu nad pravosuđem i uticaj na njega”, istakao je Tegeltija.

On je rekao da upravo te osobe i politički faktori, koji vrše pritisak na pravosuđe, jer ne mogu da ga kontrolišu, pokušavaju osporavati rad nosilaca pravosudnih organa na svakom mogućem mjestu i na svaki mogući način.

“To, sasvim sigurno, daje krila svima onima koji bi da se obračunaju sa pravosuđem iz raznih razloga, koristeći pri tome i metode prijetnji i zastrašivanja”, rekao je Tegeltija.

Tegeltija je naglasio da, bez obzira na prijetnje, oni nastavljaju da rade svoj posao profesionalno, nezavisno i u skladu sa zakonom.

Prijeteće poruke juče su, osim Tegeltije, dobili i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, potpredsjednik VSTS BiH Ružica Јukić, potpredsjednik VSTS-a Јadranka Lokmić Misirača, te tužilac ovog tužilaštva Dijana Kajmaković i sudija Suda BiH Hasiji Mašović.

1 KOMENTAR

  1. Tegeltija se posipa pepelom. Za sve probleme koje trenutno imamo u pravosuđu on je kriv, jer ga organizuje po diktatu naših feudalaca. Nikakve prijetnje njemu ne dolaze. To on laže, da bi skrenuo pažnju od problema koje ne želi, niti zna niti smije rješavati. Zar je kriva nekakva izmišljena prijetnja što tvoje sudije pismeno lažu u procesima a taj trag ostaje pa se može provjeriti u svako doba. Zar bi eventualne prijetnje tebi uslovila da sudovi strankama ne odgovore na podnesak nikada, a ja imam slučajeva gdje odgovor čekam godinu dana. Zar bi neke prijetnje tebi trebalo da utiču na Predsjednicu Vrhovnog suda da podrži tvoju instrukciju da spor oko ukradene kuće nije stambeni spor iz čl.25. ZVP. Zar bi prijetnje tebi ili nekom iz tvoje svite trebalo da uslovi da Tužilaštvo ne rješava tužbe po više godina, niti se uopšte oglašava odgovorom na urgencije. To je privatizacija pravosuđa za koju si ti najodgovorniji, a ti znaš po čijem nalogu radiš.Takav tvoj odnos prema pravosudnoj funkciji je uslovio i terorističko ponašanje Policije, za koju imamo evidentirane i dokazane slučajeve, a autor ovog teksta u zadnjih mjesec dana ima četiri telefonske provokacije sa nepoznatog broja, a prvog septembra dvije, jer se tebi i sličnima suprostavljam u mjeri u kojoj očekujem da ću pomoći snagama koje se bore da zaustave urušavanje Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime