Foto: Tanjug/Tanja Vali

Tadića je jedan deo učesnika protesta dočekao zvižducima, ali je on poručio da je i onaj koji mu aplaudira i onaj koji mu zviždi prijatelj demokratije koji je na protest ispred Skupštine Srbije došao svojom voljom, dok su svi oni koji podržavaju Vučića, kako je ocenio, neprijatelji demokratije.

Tadić je optužio predsednika Aleksandra Vučuća da “u žicu dovodi istrenirane, hipnotisane ljude na svoje mitinge”, i time ponižava one koji ga podržavaju.

“Kupuje dušu tih ljudi na najbrutalniji način. On je trgovac ljudskim dušama, to je njihova glavna karakteristika”, poručio je predsednik SDS-a.

Dodao je da Vučić ne želi podanicima načini samo one koji glasaju za njega, već i sopstvene ministre, što nije radio ni Milošević.

Okupljene je zamolio i da ne ponižavaju ljude koji za sendvič dolaze na Vučićeve mitinge, jer su oni ucenjeni i “deo su strašnog političkog, primitivnog, odvratnog inženjeringa”.

“Ali zameram onima koji imaju obrazovanja, koji imaju ekonomski standard da se odupru, ali se ne odupiru, nego daju podršku ovoj vladi i Aleksandru Vučiću. Čak i onima koji predstavljaju sebe kao ljude iz kulture, njima zameram, oni su neprijatli kulture i demokratije”, poručio je Tadić.

Okupljenim građanima poručio je da ne smeju da odustaju, i da ovo nije kraj, niti početak kraja, već možda kraj početka.

Istakao je i da narodi postoje jer imaju zajedničku ideju o životu u budućnosti, a slika budućnosti za koju se zalaže opozicija su sloboda i demokratija. “A pretpostavka za to je borba protiv Vučićevog režima”, poručio je Tadić na kraju svog obraćanja.