Fudbaleri Srbije poslije poraza od Brazila (2:0) i remija protiv Kameruna (3:3) u petak od 20 časova protiv Švajcaraca odlučuju o prolasku u osminu finala.

– Bio je veliki pritisak prije četiri godine, samo je potrebno da se fokusiramo na fudbal. Ko bude bolji neka ide dalje. Svaki dan imamo pritisak, navikli smo na njega u klubovima – rekao je Tadić na konferenciji za medije i podsjetio na sličnu situaciju iz kvalifikacija kada su uoči Lisabona “neplanski remizirali” sa Irskom i potom morali da pobijede u Portugalu i uspjeli.

Sergej Milinković-Savić rekao je da je situacija sa njegovim zglobom mnogo bolja, da će biti spreman za Švajcarce i obećao da će navijači vidjeti njegovo najbolje izdanje.

– Moramo maksimalno da uđemo, pobijedimo i ne smijemo da gledamo unazad. Daćemo sve od sebe da savladamo Švajcarsku – istakao je Milinković Savić.

Tadić je dodao da je realan rezultat protiv Kameruna bio 4:2 ili 5:3 i priznao da je ekipi laknulo kada je Brazil pobijedio Švajcarce.

– Naravno da nam je to popravilo utisak zato što imamo sve u svojim rukama, do nas je. Potrebna nam pobjeda u posljednjem kolu i zadovoljni smo zbog toga – rekao je Tadić, uz konstataciju da kada je njegova forma u pitanju uvijek može bolje.

Zajednički su konstatovali da će veoma bitan faktor protiv Švajcarske biti i sreća.

– Nadamo se da će sreća ovaj put biti uz nas – poručili su Milinković-Savić i Tadić i javno demantovali priče o lošoj atmosferi, koja je, kako navode, nikad bolja.