Foto: Sputnik / Nebojša Popović

Oni su na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine podržali predlog da novi premijer bude Zdravko Krivokapić, a predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

Milan Knežević iz Demokratskog fronta najpre se iznenada obratio na početku zasedanja konstitutivne sednica Skupštine Crne i naglasio da su saglasni da Aleksa Bečić bude predsednik Skupštine Crne Gore, Zdravko Krivokapić mandatar buduće Vlade.

„Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda“, kazao je Knežević.

Predsedavajući Miodrag Lekić je pozvao da se dostavi pisani predlog deset poslanika, kako bi se izjasnili o predlogu DF-a.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović rekao je da je predlog DF-a apsolutno prihvatljiv za tu koaliciju i poručio da ostaje „čovek od reči“.

„Ako se zadovolje poslovničke forme, možemo da pristupimo izboru predsednika skupštine iz redova Demokrata, Alekse Bečića, a da nakon toga formalizujemo i kandidaturu za novog mandatara“, kazao je Abazović.

Bečić je kazao da poslanici ZBCG i „Crno na bijelo“ imaju apsolutnu podršku i spremnost koalicije „Mir je naša nacija“ ukoliko smatraju da treba formalizovati izbor za predsednika Skupštine na način kako su predložili i da su spremni staviti potpise na predlog da Krivokapić bude mandatar.

Lekić je nakon njegovog izlaganja dao pauzu, prenose Vijesti.