“Sigurna sam da je Srpsku očuvala ljubav našeg naroda i ta ljubav čuvaće je i dalje. Naša obaveza je da budemo jedinstveni i da budemo okupljeni oko interesa Republike”, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas na svečanom defileu povodom Dana Republike.

9. јануар, Дан Републике Српске

Свечани дефиле 9.јануар #RTRS #RTRSVijesti

Publiée par RTRS vijesti sur Mercredi 9 janvier 2019

Zvaničnici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, gosti iz Srbije i ruski ambasador Petar Ivancov stigli su na Trg Krajine gdje su dočekali učesnike svečanog defilea.

Ana Brnabić (Foto: RTRS)

Ana Brnabić (Foto: RTRS)

Komandir počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitormir Petričević je predao raport predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Foto: Aleksandar Čavić

Publiée par RTRS vijesti sur Mercredi 9 janvier 2019

Na svečanom defileu povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci je danas promovisano i prvo oklopno vozilo proizvedeno u Srpskoj – “Despot, kompanije “Tehnički remont Bratunac. što je izazavalo posebnu pažnju građana.

 

Promovisan Despot (Foto: SRNA)

Promovisan Despot (Foto: SRNA)

Građani Srpske (Foto: RTRS)

Građani Srpske (Foto: RTRS)

Svečanom defilu prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Dan Republike - Banja Luka (Foto: RTRS)

Dan Republike – Banja Luka (Foto: RTRS)

Defileu prisustvuju i predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, pripadnici Trećeg /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici diplomatskog kora, te zvanice iz javnog i društenog života i brojni građani

U 14 časova biće održana svečana akademija u Sportskoj dvorani “Borik”, a od 16 časova predviđen je svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Sve ovo možete pratiti u cjelodnevnom otvorenom programu RTRS-a.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime