Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Pre dr Kona i dr Branimir Nestorović je rekao da je svesno lagao govoreći kako nam ne preti nikakva opasnost od virusa Covid 19, da on postoji samo na Fejsbuku, da smo mi Srbi genetski otporni, da žene ne mogu da se razbole kako bi građani opuštenije dočekali virus. Dr Nestorović jeste lagao kada je sve to govorio, kao što laže i sada kada objašnjava zašto je to radio, ali to više nije bitno.

Lagao je ministar zdravlja kada je rekao da je virus manje opasan od običnog gripa i da ćemo napraviti vakcinu, ako bude trebalo. Ministar Lončar do sada nije priznao da je lagao, ali se to jasno vidi.

Lagali su i Ana Brnabić, Aleksandar Vulin i Ivica Dačić, ali oni ni o čemu ne odlučuju pa ih nećemo citirati.

I na kraju, građane Srbije je lagao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji takođe svoje laži nije priznao. Lagao je Vučić da nam ne preti nikakva opasnost, da se virus uništava jednom rakijicom dnevno, da nikad u Srbiji neće biti više od desetak obolelih dnevno, lagao je da su nam Kinezi pomogli više od Evrope…

Lagao je da smo spremno dočekali epidemiju, lagao je kada je 14. marta rekao da imamo dovoljno testova.

Kao što je od 26.februra do tamo negde 10. marta važila naredba “medijima” da pišu kako je virus ništa, tako je 14. dat nalog da svi pišu i govore kako smo super spremni i imamo dovoljno maski, rukavica, a naročito testova. A testiramo tako malo ljudi jer smo najpametniji i jer znamo bolje od svih.

Dakle, nema nikoga ko građane nije lagao, bio on političar u vlasti ili ekspert. Pa kako sad bilo ko može da im veruje šta god da kažu? Može. Veruju im osam godina iako ih lažu svaki dan. Verovaće i dalje…