Foto: RTRS

Suzana Vasiljević je, govoreći o zdravstvenom stanju Aleksandra Vučića, koji je u petak primljen na VMA, istakla da se nada da ćemo prevazići “ovu, skoro pa tragediju”.

Suzana Vasiljević: Predsednik je dva dana bio na aparatima

Suzana Vasiljević: Predsednik je dva dana bio na aparatima

Predsednik je bio toliko loše da je sam tražio da ga odvedu, a on je čovek koji ne priznaje nikakve simptome bolesti, rekla je Vasiljević i dodala da je ceo predsednikov tim mnoge njegove temperature preživeo na nogama sa njim.

“Trčali smo sa njim po belom svetu u najgorim stanjima, ali je i sam shvatio u ovom slucaju da nešto nije u redu”, rekla je Vasiljević i dodala da je veoma težak vinked za nama.

Vasiljevićeva je navela i da su jutros stigli rezultati analiza i izrazila uverenje da će nakon ovoga predsednik početi da sluša ljude koji brinu o njegovom zdravlju.

Suzana Vasiljević je govorila i o reakciji javnosti na predsednikovo lečenje i izrazila nadu da on nije video loše reakcije.

Dodala je da je i ona prestala da gleda te ružne komentare i upitala šta se desilo da je “društvo postalo jezivo”.

“Ako niste za njega, neko ko podržava poltičku opciju Aleksandra Vučića i ovu vlast bar čoveka pustite na miru da bude bolestan”, rekla je ona i izrazila zadovoljstvo što je ipak veći deo javnosti iskreno bio zabrinut.

“Veliki broj poruka od svetskih i regionalnih zvaničnika”

Predsednik je dobio veliki broj poruka od svetskih predsednika Makrona, Anegle Merkel, premijera Albanije, Boruta Pahora, Dodika, navela je Vasiljevićeva.

Komentarisala i pisanja medija da je novinarsko pitanje uzrok zdravstvenih problema predsednika Vučića, a na podsećanje voditeljke na reči Jugoslava Ćosića da predsednik ne bi trebalo da se bavi tim poslom ako je osetljiv na novinarska pitanja, Suzana Vasiljević je odgovorila: 

“Gospodina Ćosića bi trebalo da bude sramota zbog takvih izjava, da li time prikiva afere ili pokušava da podigne rejting televiziji ili je preglasio značaj svojih novinara”.

Istakla je da predsednik uvek odgovara na sva pitanja.

Poručila je novinaru Miodragu Sovlju da čovek može da bude nezavistan i dobar novinar i ako je pristojan, a sve ono što se videlo u petak od njega pokazuje da on to nije.

“Sovilj došao na konferenciju potpuno nepripremljeno i samo s namerom da isporovocira predsednika”, rekla je Suzana Vasiljević u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink.