Foto: FONET

Ova knjiga, koja je napisana nakon smrti 44. patrijarha na tronu Svetog Save, jeste o vrijednostima za koje se zalagao jedan od svjetlijih primjera u novijoj srpskoj istoriji.

“Namjera ove knjižice je da srpski narod krene u dalje traganje o tome koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt veka svoje moderne istorije”, naveo je Randelj.

Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, prema zapovijesti NJegove svetosti patrijarha Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Knjiga “Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali” dostupna je u svim crkvama i eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od NJemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

O knjizi, koja će biti promovisana u saradnji sa Izdavačkom kućom “Prometej” iz Novog Sada, sutra od 19.00 časova u Banskom dvoru će govoriti, između ostalih, episkop pakračko-slavonski Jovan, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković.

Đorđe Randelj jedan je od uglednijih novinara, publicista i književnika.

Rođen je 1954. godine u Rumenki. Živi i radi u Novom Sadu.

Karijeru je počeo u “Dnevniku”, sarađivao je sa brojnim glasilima, a danas je urednik Redakcije za kulturu u RTV Vojvodina.