Na stadionu “Bara” na Sokocu sutra će svečano biti otvorene 56. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/, na kojima će učestvovati sportisti iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH.
Prema programu svečanog otvaranja, u 15.30 predviđen je dolazak svih učesnika na stadion, u 16.00 časova svečani defile sportista uz zvuke fanfara, a u 17.00 časova planirano je unošenje zastave MOSI.

U 17.10 učesnike i goste pozdraviće načelnike opštine Sokolac Milovan Bjelica, a u 17.20 predviđeno je obraćanje predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Višković, koji bi trebalo i da svečano proglasi otvorenim 56. MOSI.

Nakon toga, planirano je podizanje zastave i intoniranje himne MOSI i kulturno-umjetnički program.

Takmičarski dio manifestacije počinje fudbalskom utakmicom ekipa “Rudo” i “Sokolac” oko 18.00 časova, a potom slijede atletske trke na 800 metara-žene i 1.500 metara-muškarci.

Otvaranju MOSI prisustvovaće i predstavnici opština iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH, te političkog, društvenog i privrednog života grada Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije, kao i građani.

Načelnik opštine Sokolac i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI Milovan Bjelica rekao je ranije Srni da će u takmičarskom dijelu učestvovati 251 sportska ekipa /164 muške i 87 ženskih/ u atletskim disciplinama, odbojci, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, odbojci na pijesku, ribolovu, biciklizmu, tenisu i karateu.

Sokolac je bio domaćin 48. MOSI 2011. godine kada je na toj manifestaciji učestvovalo više od 1.000 sportista iz 25 opština iz Srbije, Crne Gore i BiH /Republike Srpske i Federacije BiH/.

Opština Sokolac učesnik je međuopštinskih omladinskih sportskih igara od 1987. godine kada je domaćin bila opština Rogatica. /