Riječani su uspješno počeli odbranu trofeja, koji su osvajali u posljednje dvije godine, savladavši u četvrtfinalu podgoričku “Budućnost” sa 3:1, dok je “Maribor” sa 1:0 bio bolji od skopskog “Vardara”.

Fočanska “Sutjeska” je na penale, nakon što je meč završen bez golova, savladala kineski “Tjencin Ćuenđen” sa 5:4, a u posljednjem četvrtfinalnom susretu omladinci beogradske “Crvene zvezde” nadigrali su vršnjake sarajevskog “Željezničara” sa 2:0.

Mladi igrači “Sutjeske” prijatno su iznenadili, odigravši veoma kvalitetno protiv gostiju iz daleke Kine, pa publiku u Foči večeras očekuje prava fudbalska poslastica- polufinalni susret domaćina sa beogradskim crveno-bijelima.

Igrač Sutjeske Matija Vasiljević čestitao je Kinezima na izuzetno fer igri.

“Pokušali su dugim loptama, ali zatvorili smo ih u skoku. Bili smo bolji i zasluženo smo prošli”, kaže Vasiljević.

Igrači iz Kine su, kako su i sami rekli, došli da od Evropljana nauče nešto više o fudbalskoj taktici i drugim elementima igre, ali se i od njih ima šta naučiti – prije svega kako se treba odnositi prema protivniku, sudijama i publici, pa i kako se ponijeti u porazu.

Mladi Kinezi su odigrali izuzetno borbeno, sa dosta trčanja i sa dosta poštovanja prema protivničkim igračima, a posebno su oduševili odnosom prema fočanskoj publici. Nakon što su poraženi u penal lutriji, nisu mnogo tugovali, uhvatili su se za ruke, potrčali prema tribinama i poklonili se gledaocima.

Kapiten ekipe Jiatong Lu istakao je da im je bila čast da igraju pred ovakvom publikom i na ovako dobro pripremljenom terenu.

“Zadovoljni smo kako smo odigrali. U nastavku turnira trudićemo se primijenimo bolju taktiku, da igramo mudrije i da probamo da pobijedimo u nekoj od narednih utakmica”, rekao je Lu.

Polufinalni mečevi igraju se večeras u 19.00 i 20.30 časova, a prethodno će se odigrati i susreti poraženih četvrtfinalista.