Vučić je upitan da li je i koliko zabrinut zbog situacije u RS i da li očekuje da izbori i period posle njih prodju bez sukoba medju Srbija, kratko rekao: “Ja se tome nadam, sve drugo bi za Srbiju i RS bila katastrofa”.

To je, dodao je, sve što danas može da kaže po tom pitanju, da ne bi činio ono što, kaže, čine drugi, na dnevnom nivou, kada su u pitanju RS i BiH.

U BiH jutros u 7 sati počela izborna tišina pred opšte izbore za Predsedništvo BiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, predsednika i potpredsednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS-a i skupštine kantona u Federaciji BiH.

Građani BiH biraju između 7.498 kandidata 518 nosilaca mandata, što je gotovo 15 puta više kandidata nego mandata koji se biraju.

U izbornoj trci za srpskog člana Predsedništva BiH su sadašnji član Mladen Ivanić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na centralnom biračkom spisku su 3.352.933 osobe, od kojih je redovnih birača 3.254.767, raseljenih koji glasaju u odsustvu blizu 8.000, raseljenih koji glasaju lično blizu 12.000, dok je za glasanje putem pošte registrovano blizu 77.000.