Janis Adetokumbo, koji još nije napunio 27 godina, odigrao je utakmicu koja će se prepričavati, te je za 42 minuta na terenu postigao 50 poena, uz 14 skokova i pet blokada, dok je iz igre šutirao sjajnih 16/25, a sa linije za slobodna bacanja 17/19.Grčki košarkaš tako se pridružio Majklu Džordanu kao jedini košarkaš koji je u karijeri osvojio višestruki broj MVP titula, nagradu za najboljeg defanzivca i nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala.

Adetokumbo je u poslednjoj utakmici finala priredio šou navijačima u dvorani, ali i svim zaljubljenicima kraj malih ekrana.Leteo je po terenu, igrao sjajnu odbranu, a ogroman doprinos imao je i u napadu što se najbolje vidi u statistici. Adetokumbo je uspeo da prebrodi jednu od najvećih prepreka – šuteve sa linije za slobodna bacanja.Pogodio je čak 17 od 19 šuteva što je neverovatno za njegove standarde, te je i tu pokazao koliko je bio fokusiran u nameri da vrati NBA titulu u Viskonsin.

Grčki košarkaš imao je pomoć Krisa Midltona koji je postigao 17 poena, Bobi Portis je dodao 16, a podbacio je Džru Holidej, međutim, to nije važno jer su Baksi pobedili.U poraženom timu potpuno je zakazao Devin Buker koji je postigao samo 19 poena, uz šut iz igre 8/22. Kris Pol je bio na nivou, ubacio je 26 poena, ali nije mogao sâm.

Šesta utakmica bila je jako napeta i mogla je da ode u oba smera. Baksi su bolje otvorili utakmicu, ali je Finiks odigrao brutalnu drugu četvrtinu (31:13) i na poluvreme je otišao sa pet poena prednosti, 42:47.

Odbrana Sansa potpuno je podbacila u nastavku, primili su čak 63 poena za 24 minuta i jednostavno nisu mogli da odvedu seruju u sedmu utakmicu.Imali su prilika, ali su u završnici mašili važne šuteve i Baksi zasluženo dolaze do tiule šampiona najjače košarkaške lige na