Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

 Boško Obradović? U 2018. , kad ih je kroz našu zemlju prolazilo najviše, zahtev za azil u Srbiji, iz koje ovdašnja mladost beži kao pred cunamijem,  podnela su ukupno 292 migranta. U Srbiji ih je u ovom trenutku nešto više od 5.600 u prihvatnim centrima, i manje od hiljadu duž hrvatsko-mađarske granice, onih najupornijih da se dokopaju evropske perspektive. Da li su nasilni? Da li obijaju kuće, dobacuju možda lokalnom stanovništvu ? Pa, sigurno ima i takvih, ali svakako ne više od naših sunarodnika , nasilnih komšija, rođaka, poznanika ili slučajnih prolaznika.

Čemu onda ovakva poruka jednog od lidera opozicije, ako ne strašnom pokušaju manipulacije najneobrazovanijih birača koji jedini mogu da poveruju da su migranti ala koja se nadvila nad srećnom, uređenom i prosperitetnom Srbijom. Još poziva oružanu silu da Vučića izoluje, valjda i nanogicu da mu stave, jer je pretnja za bezbednost zemlje. I to baš zbog politike prema migrantima, inače je sve ostalo OK.

Boško Obradoviću, ti si groteskna verzija naciste iz našeg sokaka, a svaki lider demokratske opozicije koji se ne ogradi od tvog pokliča, vredan je prezira. Ili baš svi zajedno radite samo za Vučića?