screenshot

Štrahe, koji je u subotu bio primoran da podnese ostavku u vladi i na čelu stranke, napisao je na Fejsbuku da je njegova krivična tužba usmerena na moguće saučesnike u snimanju tog videa skrivenom kamerom 2017. godine na Ibici, i planova da snimak “procuri” u dva nemačka lista, prenosi Frans pres.

Štraheov advokat objavio je izjavu u kojoj njegov klijent osuđuje video koji ga prikazuje da, kako izgleda, nudi usluge navodnom investitoru iz Rusije tokom jedne večeri uz piće u vili na Ibici.

Štrahe, koji je rekao da se “stidi” svog ponašanja, smatra da su ljudi koji su to organizovali na Ibici to uradili sa namerom da “izazovu maksimalnu štetu”, navodi AP. On nije identifikovao osobe na koje sumnja.

Štrahe je rekao da “neće osporavati ono što je govorio” na video snimku, ali je dodao da te reči ne odražavaju potpuni kontekst sedmočasovnog sastanka. Štrahe se izvinio za reči izgovorene na Ibici, ali istovremeno je osudio ciljani politički napad na njega i njegovu stranku.

Video je snimljen u julu 2017. tokom večeri u specijalno iznajmljenoj vili, a na njemu se vidi kako Štrahe obećava državne ugovore ruskom bogatašu u razgovoru sa njegovom navodnom nećakom.