Foto:FIBA

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je prije susreta da tim treba da igra mirno, strpljivo i pametno, i upravo je to obilježilo prvu četvrtinu.

“Orlovi” su igrali veoma angažovano u odbrani i od prvog napada je bilo jasno da su “namjestili ruku” pred početak takmičenja.

Bogdan Bogdanović je pogodio nekoliko trojki u uvodnim minutima i neutralisao odličan šut rivala, nadovezali su se Nikola Јokić i Marko Gudurić, pa je prednost počela veoma brzo da raste.

Aleksandar Đorđević (Foto: FIBA)
Aleksandar Đorđević (Foto: FIBA)

U prvih 10 minuta srpski tim je ubacio 29 poena, na petnaestominutnoj pauzi bilo je +18 i nastavak je bio samo formalnost.

Nisu momci u plavim dresovima spuštali nogu sa “papučice gasa”, Nikola Milutinov je dominirao u reketu i zakucavanjima krunisao lijepe akcije Srbije, pa je brzo bilo i 30 razlike.

Ona je narasla i do skoro 50, pa je afrička selekcija ponovo od Srbije doživjela izuzetno ubjedljiv poraz.

Bogdanović je bio ubjedljivo najefikasniji pojedinac susreta sa 24 poena (3-3 za dva, 5-7 trojke, 3-3 slobodna bacanja), uz dva skoka i tri asistencije. Najbolje su ga pratili Јokić (pet skokova i šest asistencija) i Milutinov sa po 14 poena, dok je Marjanović stao na 12. Centar Dalasa je kompletirao dabl-dabl, uhvativši 10 lopti.

Košarkaši Srbije (Foto:Xinhua/Xue Yubin)
Košarkaši Srbije (Foto:Xinhua/Xue Yubin)

Od srpskih igrača jedino se kapiten Miroslav Raduljica nije upisao u listu strijelaca, ali je zabilježio 100. nastup za nacionalni tim.

Marko Gudurić je postigao devet, Vasilije Micić osam, Vladimir Lučić sedam, baš kao i Stefan Birčević, dok su po pet dodali Stefan Јović i Marko Simonović.

“Orlovi” su pogodili čak 13 od 20 šuteva za tri poena, odnosno 65 odsto.

U redovima Angole samo su dvojica igrača imala dvocifren učinak – Karlos Moraiš je postigao 15 poena, pet više od Leonela Paula.

Sljedeću utakmicu Srbija igra sa selekcijom Filipina u ponedjeljak u 13.30, a potom slijedi utakmica sa Italijom u srijedu u istom terminu.