– Naše misli i podrška su uz kandidate SNSD-a i Ujedinjene Srpske sa kojima smo i do sada imali izuzetnu saradnju i koji su nosioci sveukupnog srpskog prosperiteta na vašim prostorima, ali i most koji nas čvrsto povezuje sa Srbijom i Srbima u regionu. Istorija je pokazala da smo mi Srbi, kad postignemo jedinstvo, nepobedivi i da u tom slučaju za nas nema nedostižnih ciljeva – naglasio je Stoilković.

On je ukazao da se 2. oktobra ponovo mora braniti Republika Srpska, ovaj put glasanjem i poručio narodu u Republici Srpskoj da zato čuva Republiku od njenih neprijatelja.

– Sadašnje vreme zahteva punu mobilizaciju srpskog naroda ne samo kada su u pitanju politički protivnici iz susednih tabora, nego i protiv podmetačina i zla koje dolazi iz našeg naroda. Svakojakih mešetara, spasitelja i izdajnika koji na svaki način pokušavaju da otupe ili onemoguće političku borbu našeg naroda i opstanak Republike Srpske. Ima toga i kod nas previše, nagledali smo se svašta! – naglasio je Stoilković.

Kao i uvijek, solidaran/ni sa svojim narodom, Stoilković je rekao da koristi priliku da u svoje i u ime Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji /DPSM/ poželi uspjeh Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na predstojećim opštim izborima.

– Okupljanje oko predstavnika SNSD-a i Ujedinjene Srpske jeste preduslov da naša i vaša demokratska i politička borba bude uspešna – istakao je lider Srba u Sjevernoj Makedoniji.

On je upozorio da je ta borba svakako prepuna izazova, zahtijeva punu mobilizaciju srpskog naroda ne samo kada su u pitanju politički protivnici iz susjednih tabora, nego i protiv podmetačina i zla koje dolazi iz našeg naroda, svakojakih mešetara, spasitelja i izdajnika koji na svaki način pokušavaju da otupe ili onemoguće političku borbu našeg naroda i opstanak Republike Srpske.

– Ima toga i kod nas previše, nagledali smo se svašta! Zato, draga braćo, Srbi Makedonije, a i svekoliki srpski narod, u vama prepoznaju časne i čestite ljude, borce za nacionalnu stvar i siguran sam da ćete na izborima 2. oktobra potvrditi političku volju srpskog naroda koja je izvor naše i vaše borbe za opstanak ne samo Republike Srpske nego i celokupnog srpskog naroda – poručio je Stoilković.

On je naglasio da su Srbi iz Sjeverne Makedonije u okviru svojih mogućnosti zajedno sa Srbima iz Republike Srpske učestvovali u skoro svim bitkama srpskog naroda za Republiku Srpsku, od onih ratnih, do današnjih mirnodopskih.

– Kada je bilo potrebno, Srbi Makedonije nisu žalili svoje živote i bratoljubivo smo ih utkali u temelje Republike Srpske. Mi smo i danas tu da volimo Republiku Srpsku i da se međusobno pomažemo i sarađujemo, a vi – da je čuvate i gradite kao modernu, demokratsku, politički i ekonomski stabilnu i održivu Republiku koja je jedino i pravo mesto za život generacija Srba koje dolaze – istakao je lider Srba Sjeverne Makedonije.