Foto: SRNA

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivijević rekao je da će ova oprema osoblju bolnice omogućiti da od sada na lakši način prati i liječi najteže pacijente, one koji su zavisni od respiratora.

“Samo prije nekoliko dana srpski član Predsjedništva BiH se zainteresovao šta je to što je nama najpotrebnije i evo već danas ova vrijedna donacija je ovdje”, rekao je Milivojević novinarima u Nevesinju.

On je zahvalio Dodiku i kabinetu na ovoj opremi i rekao da je ovo samo jedan od dokaza da cijelo rukovodstvo Republike Srpske vodi računa o svim zdravstvenim ustanovama.

Milivojević je pojasnio da je oprema koju su dobili – gasni analizator i imunohemijski PSR analizator – bila prijeko potrebna bolnici i da su se do sada bez nje snalazili tako što su tražili pomoć od kolega iz Trebinja i Mostara.

“Sa ovom opremom naša bolnica je osposobljena i za liječenje oboljelih od virusa korona ukoliko to bude zahtijevala epidemiološka situacija”, naglasio je Milivojević.

Prema njegovim riječima, Bolnica u Nevesinju trenutno ima dva respiratora, a planira da ih bude pet.

Direktor bolnice u Nevesinju ranije se obratio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja je potrebna ovoj zdravstvenoj ustanovi u borbi sa epidemijom virusa korona.