Zbog toga što još nije riješen ovaj slučaj, Stevandić kaže da najveću štetu trpe porodica i institucije Srpske,

“Nije logično da se u ovo miješaju političke partije. Upravo to je dovelo do negativih dešavanja u Banjaluci proteklih dana. Oni koji su zainteresovani za negativna dešavanja, nisu zainteresovani da se razriješi slučaj Dragičević”, kaže Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da su oni koji žele sukobe zainteresovani da ova tragedija ne bude razriješena i da se ne dođe do istine.

“Onima koji žele zlo Srpskoj i imaju problem sa njenim institucijama u interesu je da ova tragedija i dalje bude uzrok sukoba”, objasnio je Stevandić.

On je, povodom predstojećih božićnih praznika i Dana Republike, pozvao sve partije i građane na uvažavanje, te uzdržavanje od sukoba i izazivanja nereda.

“Pozivamo na veličanstvenu proslavu 9. januara, da se dođe na Trg Krajine i istaknu republičke zastave, jer je riječ o prazniku našeg jedinstva koji treba da bude iznad svih sukoba i podjela. Cilj je da proslavom dokažemo da će Srpska opstati, postojati i krenuti u bolja vremena”, poručio je Stevandić.

Demantujući pojedine medijske spekulacije o odlasku ljudi iz ove stranke, Stevandić je rekao da Ujedinjena Srpska nikada nije bila jača, stabilnija i organizovanija, dodajući da će u narednom periodu ojačati članstvo.