Stefanović kaže da se pismo kongresmena Bajdenu slučajno poklopilo sa njegovom posetom SAD i da ono nije bilo tema.

„Osim što smo videli još laži i uvreda na naš račun, zanimljivo je da su dvojica od onih koji su ga potpisali bili promovisani od strane Marka Đurića, ambasadora u SAD“, rekao je.

Kaže da je Eskobaru na sastanku jasno predočeno da demokratskih procesa i izbora u Srbiji nema, ali nije rekao šta je na to rekao američki zvaničnik.

„Postignut je visok stepen razumevanje, nismo išli ni po kakvu podršku, ne treba nam to, hoćemo podršku naših građana. Išli smo da damo naše viđenje stanje u Srbiji, da smo prvaci Evrope u korupciji, da nemamo demokratske standarde za izbore. Ambasada SAD je dobro informisana o akterima dešavanja, bili smo neko ko je dao stav. Opozicija u Srbiji, sa građanima željnim slobode će dovesti da ovaj režim ode na đubrište istorije gde im je i mesto. Postignut je visok stepen razumevanja kako bi Balkan trebalo da izgleda, kako raditi na pomirenju i ekonomskoj saradnji, bila je prva prilika da jedan od svetskih centara moći čuje kakvo je realno stanje u Srbiji, kakav je stav srpske opozicije i kakvo rešenje dajemo“, kazao je Stefanović.