“Neverovatno mi je da su ljudi koji su u decembru 2020. nosili Belivuku informacije o policijskim istragama i dalje na slobodi i da su neki od njih nekakvi sagovornici u medijima o temama u kojima bi trebalo da su osumnjičeni i okrivljeni u postupcima”, naveo je Stefanović u saopštenju za medije.

On je kazao da je Dijana Hrkalović na njegov predlog izabrana za državnog sekretara MUP-a, ali da ni njoj ni bilo kome nije dao mandat ni nalog da krši zakon, “a pogotovo ne da čini nešto što bi ugrozilo predsednika Vučića”.

“I za to sam spreman da budem poligrafski testiran pred nadležnim državnim organima u svakom trenutku. Dovoljno je da mi upute poziv”, rekao je Stefanović.

Kako je naveo, protiv njega se vodi medijsko-politička kampanja.

Rekao je da ga optužuju da je navodno podmetao Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog dobra Jovanjica, na kom je nađena najveća plantaža marihuane u Evropi, da optuži Andreja Vučića da je “vlasnik Koluvijine farme droge”.

“Iako sam prvi izašao sa proverenom informacijom, kao i policajci koji su radili na ovom slučaju, da ni Andrej ni Aleksandar Vučić nemaju bilo kakve veze sa Koluvijom, niti sa Jovanjicom”, kazao je Stefanović.