Foto: BETA

Stefanović je gostujući u emisiji “Hit-tvit” TV Pink, u istom terminu kada je i Bastać gostovao u “Utisku nedelje” na Novoj S, rekao da ne želi da vrši pritisak na pravosudne organe, ali da u razumnom roku, u narednim danima ili nedeljama, treba utvrditi istinu.

Prema njegovim rečima, Lešnjak je izneo optužbe za najteža krivična dela, navedeni su svedoci i lokacije bespravne gradnje. Stefanović dodaje da je na istrazi da utvrdi da li u toj priči ima elemenata istinitosti.

To je sada posao tužioca, koji bi trebalo da sprovede istragu na osnovu koje će se utvrditi da li u tom slučaju postoji krivično delo i da li će biti pokrenut postupak, kazao je Stefanović.

On je dodao da je Lešnjak dobio status uzbunjivača, a ako se utvrdi da je i on umešan u neko krivično delo i protiv njega će biti pokrenut postupak.

Kada je u pitanju poligrafsko ispitivanje koje je Bastać odbio, Stefanović je kazao da je iznenađen da je predsednik Opštine Stari Grad u jednoj televizijskoj emisiji rekao da se neće odazvati pozivu na poligraf.

Ističući da da poligrafsko ispitivanje nije moguće zloupotrebiti, Stefanović je izrazio spremnost da se, ako Bastać nema poverenje, pozovu poligrafisti iz neke druge zemlje.