“Tražim Veseljiju, ne zato što ga se plašimo, već zbog ukupnog mira i stabilnosti na Balkanu, da ne preduzima ništa protiv srpskog predsjednika”, rekao je Stefanović.

On je izrazio zabrinutost zbog ćutanja međunarodne zajednice na izjavu Veseljija koji je rekao da je Priština izdala dozvolu za posjetu Vučića, ali da ta odluka, u slučaju destabilizacije, može biti i promijenjena, javlja Tanjug.

“Ako odlučimo da ne dođe, Vučić neće ući na Kosovo. Neka proba bez dozvole, zna kako je to prošlo sa onim drugim /Markom Đurićem/”, rekao je Veselji.

Stefanović je istakao da je Srbija razumjela prijetnje koje je Veselji uputio Vučiću i dodao da, “ukoliko mu se bilo šta dogodi na Kosovu i Metohiji, znaće ko je odgovoran”.

On je poručio Albancima na Kosovu i Metohiji da je Vučić taj koji želi mir, istakavši da je rukovodstvu Albanaca na Kosovu i Metohiji očigledno potreban neko u Srbiji ko bi pristao na ponižavanje Srba.

“Pošto im je sada jasno da sa Vučićem to nije moguće, spremni su da se sa njim obračunaju najbrutalnijim varvarskim metodama”, istakao je Stefanović.