zgleda da je skup od 1400 ljudi, a kojih je sve manje i manje, pokazao nervozu, da je SzS pokazao nervozu i on se prelio u jednu stvar za koju smo molili da se ne desi – u nasilje, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

“Ono što se dogodilo, u jednom teškom obliku, jeste da su oni demolirali ulaz u RTS, ušli unutra, pretukli novinare, primenjivali nasilje na svakom mestu i ovo je nažalost preuzelo oblik koji nikad nije smelo da preuzme”, kaže ministar policije.

Za ovo smo jedino molili da ne sme da se dogodi, svako okupljanje je dozvoljeno, ali uz zastrašivanje i napad – to je  nešto što ne sme da se događa, dodao je.

“Država će da odgovori, svako ko je činio nasilje će prekršajno i krivično odgovarati, svaki čovek… Nažalost, ono na šta smo upozoravali kad je bilo nasilje nad ženama, kad su prebijane žene ispred drugih televizija, kad je bilo nasilja u parlamentu, poziva na vešanje i linč… Nisu prestali s tim i to se prelilo u nedopustivo nasilje”, dodao je.

Stefanović kaže da kad nema argumenata, nema političkog programa, onda pribegavate nasilju. “Ovo je nešto što šalje veoma lošu sliku. Iskoristiću priliku da pozovem sve građane da se mirno raziđu, da prekinu sa svakim vidom nasilja”, rekao je.

Hoću da ih pozovem da na najmirniji način odmah napuste zgradu RTS i da povratimo javni red i mir i da zaštitimo novinare RTS od bilo kakvog nasilja, da im se ništa ne dogodi, kaže Stefanović.

“Pozivam i lidere SzS da odmah prekinu sa nasiljem i pretnjama novinarima… Ova vrsta proganjanja ljudi za različitim mišljenjem nije u Srbiji viđena jako dugo”, zaključio je.

Obradović: Sve je laž

Reagujući na to, Obradović je rekao da je sve laž. Ne pristajemo na petnje, na ucene, nikakvo nasilje ne sprovodimo niti rušimo, ništa ne radimo protivno zakonu, baš nasuprot štitimo ih i ostaćemo ovde, poručio je Obradović.