On je podsetio da je Straževica bila jedna od prvih meta NATO agresije na našu zemlju. „Ponosno je stajala kao otpor i prkos svakom agresoru.

Srbija je u poslednjih nekoliko godina konačno na pravi način počela da se obraća svojim herojima. Danas Srbiju nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo“, istakao je Stefanović. On je, kako se navodi u saopštenju, rekao da Srbija želi da razgovara o budućnosti.

„Hoćemo da naša zemlja napreduje, da njena deca rastu. Hoćemo da više nikada ne ratujemo, ali da bi to bilo tako ne smemo da zaboravimo one koji su u trenutku kada je Srbija bila napadnuta, bombardovana, kada su ubijana njena deca, stali u odbranu svoje zemlje i za nju se borili“, istakao je Stefanović. Stefanović je podsetio da su na Straževici život izgubila dva pripadnika Vojske Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović.

„Šta je važnije za jednog čoveka od slobode i šta je skuplje što može da da od svog života. Dužni smo da čuvamo sećanje i nikada ne zaboravimo sve policajce, vojnike, civile koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna“, naglasio je Stefanović.

Prema njegovim rečima na Straževici ćemo se svake godine poklanjati senima ljudi koji su dali svoje živote za svoju zemlju, ali nikada nećemo zaboraviti ni njihove porodice, uz koje moramo da budemo i pokažemo im koliko cenimo žrtvu njihovih najmilijih.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio venac u Ulici kneza Miloša u Beogradu na spomen – ploču pripadnicima MUP koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine.