Prema javno dostupnim podacima, najveći dio novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje, a među njima je i nekoliko kandidata PDP-a koji nisu uspjeli da se izbore za mjesto u novom sazivu Skupštine grada.

U prosjeku, od stupanja na dužnost gradonačelnika, svaki drug dan primao je po novog zaposlenog, i to u trenutku dok je u javnost izlazio sa tvrdnjama da je u Gradskoj upravi višak 200 zaposlenih.

Prema zakonu, Stanivuković je, kao gradonačelnik, imao diskreciono pravo da bez konkursa zaposli samo šefa kabineta /Vladimir Grujić/, kao i svoje lične savjetnike /Bojan Kresojevića za ekonomska pitanja, Tanju Vukomanović za medije, Željko Travar za pravna pitanja, Božana Šljivar za ekonomskog savjetnika/, prenosi ATV.

Prema platnim razredima, njihova plata iznosi nešto više od 2.000 KM, koliko će zarađivati i Stanivukovićeva sekretarica Milica Stojisavljević.

Predizborno obećanje da će raspisivati javni konkurs za, kako je svojevremeno tvrdio, “za apsolutno svako radno mjesto u Gradskoj upravi”, nije ispunio kada je zaposlio sve ostale nove radnike u kabinetu i to: Milana Vučenovića /pravnika sa diplomom Univerziteta za poslovne studije/, Milicu Stojisavljević /nastavnicu sa diplomom Nezavisnog univerziteta/, Nikolinu Mušić /ekonomista sa diplomom “Prometeja”/, Vedrana Radivojevića /komunikolog, završio “Komunikološki koledž”/, Olgu Babić /maturant Gimnazije/, Sašu Čekrliju /novi šef protokola/, Ognjena Savanovića, /tjelohranitelj, dipoma Ugostiteljske škole/, Nebojšu Drinića /zaposlen kao koordinator za regionalnu privrednu saradnju, maturant Gimnazije/, te vozača Aleksandra Stojadinovića.

Od navedenih, kandidati za odbornike PDP-a na proteklim izborima bili su Ognjen Savanović, Saša Čekrlija i šef Izbornog štaba Nebojša Drinić.

Pored njih, prema sazanjima ATV-a, ovih dana je posao obezbijeđen i za još jednu kandidatkinju PDP-a – Tanju Palačković, koja je počela da radi u Kanceleriji za građane, a koja se nalazi u sastavu kabineta gradonačelnika.

Iako je Stanivuković u kampanji tvrdio da će na ključna mjesta u gradskim preduzećima dovoditi isključivo “eksperte”, poslije izbora to se nije desilo, pa je prije nekoliko dana posao obezbijeđen i kandidatu PDP-a Veliboru Vukajloviću, koji je imenovan za v.d. direktora “Akvane”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime