“Mnogi će sada napasti predsednika Srpske Milorada Dodika, čak i oni koji su mu se do juče ulizivali za svoj račun i interes. U njegovom blaćenju oni će biti gori i od lažne opozicije, jer opozicija odavno služi stranim centrima, a oni tek treba da se dokažu i preporuče. Svi oni zajedno nisu uspeli da srpskom narodu promene svest i nametnu svoju volju, pa sada pokušavaju da poljuljaju poverenje u institucije Republike Srpske”, rekao je Stamnekvoski.

On je naveo da je “jedan od njih i Boris Malagurski, koji se baš sada dosetio da se obruši na predsednika Dodika, tvrdeći da on nije patriota i da nije tačno da ga Zapad ruši”.

“Dodik nije patriota, ali Borisove kolege sa američke BN TV jesu. Dodika ne ruši Zapad, a Borisov poslodavac godinama dobija milione sa tog istog Zapada za kaljanje ugleda predsednika Srpske. Pedi Ešdaun je rekao da mu je falilo još šest meseci da završi proces rušenja Republike Srpske, a kao svog prijatelja posebno je istakao Mladena Ivanića. Ono što nije uspeo Ešdaun sada pokušavaju oni. Znaju da ne mogu da pobede na izborima, pa sve čine da izbore obesmisle”, istakao je Stamenkovski.

On je ocijenio da “petooktobarsku koreografiju ne menjaju – stisnuta otporaška pesnica, poziv na anarhiju, na rušenje poretka, na obezvređivanje izbornog procesa”.

“Sada, više nego ikada, je važno da podržimo predsednika Dodika, jer je njegova pobeda uslov za opstanak Republike Srpske. Mnogi će preletati na razne strane, menjati dresove i retoriku. Ja se svojih stavova ne odričem onda kada mnogi pokušavaju da ih ospore. Naprotiv, principi se najsnažnije brane onda kada ih najviše napadaju. Kada smo tako postupali uvek smo kao narod odnosili pobede”, zaključio je Stamenkovski.