Ona je to rekla u zajedničkom obraćanju novinarima, u holu Skupštine Srbije, sa predsednikom Nove Demokratske stranke Srbije Milošem Jovanovićem, Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije Vojislavom Mihailovićem i Dveri Bokšom Obradovićem, zahvalivši im što su podržali inicijativu Zavetnika za podnošenje ovog predloga rezolucija.

„Vučić je sinoć izjavio da nikada nije rekao da neće uvesti sankcije Rusiji. Ponaša se kao da je u ringu i jadikuje što trpi udarce. Mi mu ovako pomažemo jer smo državotvorne stranke i nudimo Vučiću da odgovornost za ovakve odluke preuzme Skupština“, naglasila je Stamenkovski.

Ona je rekla da je, kako je nazvana, Rezolucija protiv uvodjenja sankcija medjunarodno priznatim država predata na pisarnici Skupštine, ali će, ako bude potrebno, ove stranke krenuti u prikupljanje potpisa za „održavanje referenduma jer je 85 odsto gradjana protiv uvodjenja sankcija Rusiji“.

Kako je navela, odnos vladajuće većina u Skupštini prema predlogu ove rezolucije pokazaće kakve su namere vlasti o sankcijama.

Obradović je rekao da je Vučić u sinoćnjem intervjuu pokazao „veoma otvoreno oklevanje šta će biti sudbina sankcija pa možemo da zaključimo da je mogućnost uvodjenja sankcija itekeko realna“.

„Ko je on da uvodi sankcije Rusiji, toga nema u njegovim ustavnim ovlašćenjima“, rekao je Obradović, navodeći i da bi uvodjenje sankcija Rusiji bilo protivno borbi za očuvanje Kosova u Srbiji.

Jovanović je ocenio da je „rat koji se vodi u Ukrajini – rat koji Zapad vodi protiv Rusije, to nije naš rat“.

„Sankcije koje je manji deo planete uveo Rusiji su jedno od orudja u tom ratu i bilo kakvo uvodjenje sankcija Rusiji od strane Srbije, čak i najmanjih, bi značilo da se Srbija svrstava uz Zapad i da uzima učešće u tom ratu protiv Rusije. To je protiv naših državnih, nacionalnih interesa i bilo bi krajnje nečasno“, rekao je Jovanović.