Svima je stalo do istine o slučaju stradalog Davida Dragičevića, ali zahtjevi koji se odnedavno postavljaju, prelaze polako u političke vode. Sa Trga se traži jedinstvena BiH, promjena imena Republike Srpske i njenih institucija.

Sinoć na Trgu pomenuta su i djeca političara.

Tužilaštvo Republike Srpske vodi istragu. Sporo, ali je vodi. Svi žele da znaju šta se dogodilo. Dok se čeka riječ Tužilaštva, uz to stižu i drugi zahtjevi.

Pokret o kojem priča Davor Dragičević možda prerasta u glavama nekih u Sarajevu. I tamo je održano nekoliko protesta pod nazivom Pravda za Dženana. Nekoliko članova Pravde za Davida bilo je na tom skupu.

U Banjaluku su dolazili autobusi iz Federacije. Pravda za Davida bi, bar prema izjavama Davora Dragičevića, trebalo da ujedini BiH. Njega, kaže, ne zanima Komisija za Srebrenicu i Izvještaj, koji je donio glavobolju za 22.000 ljudi na spisku koje su majke Srebrenice predale njemačkim vlastima.

Dragičević već nekoliko puta upućuje poruku da izbora neće biti, vrh MUP-a naziva ubicama i neodoljivo mu riječi podsjećaju na Mektićeve. Društvenim mrežama danas kola stravična prijetnja svima onima koji ne misle kao on.

Iz svega se postavlja i pitanje gdje je granica između opravdanog traženja istine o stradalom Davidu i slanju političkih poruka. Nerijetko se one, slučajno ili ne, poklapaju sa onima koje šalju stranke na vlasti u Sarajevu.