Foto: BETA

Viši sud u Beogradu presudio je, kako je saopšteno, da je urednik Informera naneo štetu Draganu Đilasu nazivajući ga “tajkunom” koji je, dok je bio gradonačelnik Beograda, “opljačkao decu”, da je “muljao sa biznismenima” navodno nameštajući cenu zakupa vrtića u Altini “preko grbače naroda”.

Pored dosuđene novčane kazne od 80.000 dinara, sud je Vučićeviću naložio i da izreku presude objavi u Informeru, navode iz SSP.

Ova presuda jedna je u nizu koje je Đilas dobio zbog uvreda i laži koje su o njemu iznosili predstavnici vlasti i njihovi tabloidi.

Lider SSP dobio je tužbe i protiv Gorana Vesića, Aleksandra Jovičića, Siniše Malog, protiv Informera, TV Pink, SNS, SPS, podsećaju iz ove stranke.

Iako sudske odluke očigledno nemaju vaspitnu ulogu za predstavnike režima, pošto sa iznošenjem novih laži nastavljaju odmah po izricanju presude, Dragan Đilas nastaviće sa podnošenjem tužbi – dokle god se javni prostor ne očisti od jezika mržnje, dodaje se u saopštenju.

Do tada, bar će neka korist biti od uvreda i kleveta skrojenih u propagandnoj mašineriji vlasti, pošto će novac od svake odštete, kao i do sada, lider SSP uplaćivati u humanitarne svrhe, ističe SSP.

Đilas je poručio i da je dosuđena novčana kazna od 80.000 dinara besmisleno niska za tvrdnju da je bilo ko opljačkao decu, te da će se žaliti Apelacionom sudu na visinu iznosa kako bi što više sredstava Dragan J. Vučićević, bar na ovaj način, uplatio u humanitarne svrhe.