“Srpski kadar u Savjetu ministara morao bi da poštuje rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti, ali znamo da je ministar u tom savjetu i lider SDS-a Mirko Šarović govorio da za njega odluke Narodne skupštine nisu obavezujuće”, rekla je Srni Stevanovićeva.

Ona je poručila da svi treba da se zapitaju ko Srpsku predstavlja u zajedničkim institucijama u Sarajevu.

“Taj kadar treba da predstavlja građane Srpske, a ne da sprovodi politiku političkog Sarajeva. Mislim da će zbog takvog ponašanja biti kažnjeni i na sljedećim izborima”, ocijenila je Stevanovićeva.

Ona je dodala da se Ministarstvo inostranih poslova na ovom planu ponaša u skladu sa programom rada i politikom aktuelnog Savjeta ministara koji je u tehničkom mandatu.

“Glas Srpske” danas piše da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak ne mari za vojnu neutralnost, te da u prilog tome govori činjenica da je Ministarstvo inostranih poslova u tehničkom mandatu sačinilo plan rada za 2020. godinu u kojem se navodi da će biti uključeno u aktivaciju MAP-a iako je Republika Srpska zvanično protiv toga.