Foto: RTRS

U Crkvi Svetih novomučenika jasenovačkih u kasarni Kozara prethodno je služena liturgija.

Prijemu, između ostalih, prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te delegacija Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je čestitao Božić prisutnima, pozdravivši ih tradicionalnim hrišćanskim pozdravom “Mir Božiji, Hristos se rodi”.

On je pripadnicima Oružanih snaga poželio da rade i djeluju u miru i da penziju dočekaju u miru.

Dodik je istakao da želi da uloga predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama bude vidljiva, poručivši da će najvažnije odluke koje se donose na nivou BiH, prije toga biti donesene u NSRS i institucijama Srpske.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

– Ne želim da predstavnici Srba u zajedničkim institucijama budu bez stava – istakao je Dodik, zahvalivši svima koji su učestvovali u proslavi 9. januara – Dana Republike Srpske.

Dodik je poručio da Republika Srpska ostaje na putu vojne neutralnosti.

– Republika Srpska ima namjeru da svaku odluku vezanu za integracije, prije svega, da na odlučivanje narodu putem referenduma koji je obavezujući za one koji u ime Srba djeluju u Sarajevu – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je podsjetio da je NATO bombardovao Srbe, koristio osiromašeni uranijum i nanio veliku štetu srpskom narodu.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, koji je domaćin prijema, rekao je da je u zajedničkim institucijama potrebno osigurati zaštitu interesa srpskog naroda.

– Zahvalan sam instituciji predsjednika Republike Srpske koji je uvijek pomagao manifestacije kojima se okupljaju Srbi u Oružanim snagama koji njeguju tradiciju Vojske Republike Srpske – istakao je on.

Episkop bihaćko-petrovački Sergije poželio je svima mir i slogu.