“Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama, nek ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj”, rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, po pitanju “Elektroprenosa BiH” blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i auto-puteve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV-a, i sve je to šteta za Republiku Srpsku.

Višković je naveo da je i u takvim uslovima, Srpska za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH.

“Prema tome, prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH”, rekao je Višković.

On je dodao i da Srpska ima i najveći broj zaposlenih od kada se taj pokazatelj mjeri, zahvaljujući ljudima poput Radeta Maletića.

“Samo prije dva-tri dana bio sam u Loparama gdje sam otvorio jedan pogon. Rekao sam Maletiću da je pogon od hiljadu metara kvadratnih u Loparama ravan pogonu od 10.000 metara kvadratnih u Bijeljini”, istakao je premijer Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime