Foto: STARSPORT

Selektor Aleksandar Đorđević na meču protiv Finske nije mogao da računa na Nikolu Jokića, Marka Gudurića, Vasilija Micića, Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića, a svi ostali koji su dobili priliku upisali su se u strelce.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Boban Marjanović i Stefan Jović sa po 12 poena, dok su po 11 dodali Dragan Milosavljević i Marko Simonović.

U selekciji Finske istakli su se Topias Palmi i Elias Valtonen.

Srbija je na momente igrala brzo i lepršavao, ali bilo je i trenutaka kada nisu mogli da zaustave nalete podmlađenog sastava Finske.

Skandinavci su najveći nalet imali početkom treće deonice, kada su napravili seriju 12:0, ali je brzo usledio odgovor ekipe Aleksandra Đorđevića.

U finišu treće deonice Srbija je došla do 20 poena prednosti, koju je bez ikakvih problema sačuvala u poslednjoj četvrtini.

Đorđević kritičan prema svojoj ekipi posle meča s Finskom, da se zadnjice spuste na zemlju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i pored večerašnje ubedljive pobede protiv Finske, bio je izuzetno kritičan prema svojim igračima i zahtevao znatno ozbiljniji pristup u nastavku priprema za Svetsko prvenstvo.

„Mora još mnogo toga da se menja, a pre svega pristup i odgovornost prema igri u svakom momentu. Moraju to pod hitno da shvate kada obuku ovaj dres. Ova reprezentacija je bez svakoga od nas osvajala medalje i trofeje i svako od njih mora da se okupa skromnošću i spusti zadnjicu na zemlju“, rekao je Đorđević posle večerašnje pobede.

Srbija je večeras u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu pobedila Finsku sa 95:75 u prvoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo.

„Svako od igrača mora da razmišlja šta on može da da timu, a ne tim njemu. Individualnosti ne postoje“, rekao je on.

Upitan kakav je dalji plan pripreman, Đorđević je rekao da je ekipa „daleko od željene forme“.

„Sledi jako težak period, čeka nas priključenje ostalih reprezentativaca. Moraju da shvate da iz odbrane možemo da dođemo do igre kojoj težimo. Imena ne igraju, igraju osobe na terenu. Jasno je meni šta je raditi…“, rekao je on.

Srbija će naredni meč igrati u subotu u Beogradskoj areni protiv Litvanije od 21.00.