Vučić je rekao da je Putina upoznao o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, uvođenju taksi i osnivanju vojske, te da je Srbija u vezi s tim dobili značajnu podršku od ruskog predsjednika.

“Srbija je uvijek spremna za razgovore i kompromise ali ne pristaje na poniženja. Nikome nećemo dozvoliti da ponizi Srbiju”, naglasio je Vučić i izrazio zahvalnost Rusiji na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Navodeći da je danas potpisan značajan broj sporazuma, Vučić je naglasio da je postignut i dogovor o skladištu gasa, gasnih elektrana i gasifikacije Srbije u potpunosti, što će biti dodatni ekonomski napredak.

“Zadovoljni smo napretkom saradnje u svim oblastima, trgovinska razmjena je najveća do sada. Razgovarali i o infrastrukturi, željeznicama, koje će biti ključni vid transporta u budućnosti. Važna nam je i vojna saradnja i zahvalni smo Rusiji na pomoći za opremu po povoljnijim cijenama”, istakao je Vučić.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare za Putinom u Beogradu, predsjednik Srbije je dodao da je Putin rekao da je Srbija veoma disciplinovana zemlja, ispunjava svoje obaveze, nema više dugova, te da je pouzdan partner Rusiji.

Vučić je naglasio da će Rusija donirati još pet miliona evra za Hram Svetog Save.