Foto: N1

Tako su se, nakon aplauza za medicinske radnike, sa brojnih balkona i prozora mogli čuti zvižduci, pištaljke, trube, lupanje o šerpe…

Inicijativa Ne davimo Beograd prethodno je pozvala građane da se priključe akciji “Digni glas: Bukom protiv diktature”.

https://twitter.com/Stefan_b24/status/1254474783875530753

Inicijativa je pozvala građane da naprave buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način i tako poruče da će se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju.

“U nedelju 26. aprila u Srbiji je trebalo da budu održani izbori čiji rezultat se unapred znao. Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do doktature”, navela je Inicijativa u saopštenju uz ocenu da su “vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili stvari očiglednim”.

Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka je, po oceni Inicijative Ne davimo Beograd, “nastavila predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci”.