Bivši predsjednik SDS-a Bosić prisustvuje ovom skupu zajedno sa liderom PDP-a Branislavom Borenovićem dok je iz Federacije BiH, učesnik funkcioner SDA Halid Genjac. Skupu su prisutni i parlamentarni predstavnici iz svih zemalja Zapadnog Balkana.

Kako nam prenose naši njemački izvori Bosić je okarakterisao Republiku Srpsku kao najgoru zajednicu u regionu u kojoj nema vladavine prava, nema slobode medija i slobode govora, u kojoj je autokratski režim kojim dominira autokrata i diktator Milorad Dodik.

U pokušaju da što više ocrni Republiku Srpsku, u kojoj živi, Bosić se svojski trudio da stanje u njoj prezentuje što ružnijim riječima inspirisan valjda prisustvom predstavnika njemačkog Bundestaga.

Za razliku od Bosića Halid Genjac je pokušao biti nešto “umjereniji” napominjući kako su navodno u regionu problem autoritarni lideri ali je poseban biser ovog jučerašnjeg skupa bio njegov odgovor na postavljeno pitanje: Zašto još nije formiran Savjet ministara BiH. Genjac je ne časeći časa lupio “Ne može se zbog Rusa, ne daju Rusi”.
Danas su učesnici ovog skupa bili gosti njemačkog Bundestaga.

Nema sumnje da će Bosić naći novu inspiraciju za nove, sramne napade na Republiku Srpsku.

Nijemci su velika inspiracija za propale lidere i političare. Izgleda da Bosić ne želi da propusti šansu.