“Sve ono što se dešava na ulicama Banjaluke predvorje je različitih vrsta nasilja, a to grad Banjaluka, niti Republika Srpska, nisu zaslužili”, rekao je Špirić.

Špirić je istakao da treba odvojiti “Pravdu za Davida” i traganje za istinom i pravdom, što lično poštuje, od “jedne posebne faze političkog lešinarenja”.

“Ovo je možda najmorbidnija uloga dijela opozicije koju možemo gledati u Republici Srpskoj”, rekao je Špirić za ATV i dodao da je prije samo par dana upozorio javnost na ovo.

On je pozvao ljude da “dođu sebi” i pozvao da se “stane na loptu”.

“Mislim da tolika uzdržanost policije zapravo govori da imamo profesionalan policijski aparat, ali, nažalost, ja se bojim da ovdje imamo gomilu udrobljenih gluposti koje nas uvlače u jedan ambis”, rekao je Špirić.

On je ubijeđen da 99 odsto građana želi iskreno da ima Republiku Srpsku, a ovo što se dešava nije način za njeno očuvanje.

“Ukoliko želimo da imamo Republiku Srpsku onda moramo da je čuvamo. Volio bih da jutro bude vrijeme trežnjenja, da stavimo prst na glavu i upitamo se kuda sve ovo vodi”, rekao je Špirić.

On misli da policija ne može biti igračka u rukama nasilnika, jer je uvijek i svugdje u svijetu policija ta koja garantuje bezbjednost, a ne služi da se sa njom obračunavaju, da je pljuju, udaraju i tako dalje.

“Svi oni koji nasilno ulaze u proteste, ne znam da li su svjesni da se zapravo obračunavaju sa institucijama i da im institucije moraju odgovoriti”, rekao je Špirić.