Naime, na mapi koju je objavio, teritoriju Ukrajine čini samo Kijev i njegovo predgrađe, dok je ostatak teritorije podeljen između Rusije, Poljske i Rumunije.

Čini se da će bez svog dela kolača, prema ovoj mapi, ostati najveći saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina – njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko.

Naravno, najviše bi dobila Rusija, kojoj bi pripala cela istočna strana Ukrajine do Kijeva, ali i sve bitne luke na Crnom moru.

Ostaje nejasno na koji način bi Rusija mogla da “na svoju stranu” prevede Rumuniju i Poljsku, obzirom na to da su obe države članice NATO saveza, koji ima jasan stav kada je reč o invaziji.

Inače, ovo nije prva takva pretnja Medvedeva, koji je pre nekoliko dana rekao da bi Ukrajina, usled raspleta događaja, mogla kao država da nestane sa karte sveta.

„Nakon državnog udara 2014. godine, Ukrajina je izgubila nezavisnost drzave i pala pod direktnu kontrolu koketivnog Zapada, a počela je i da veruje da će NATO garantovati njenu bezbednost. Kao rezultat svih trenutnih događaja, Ukrajina bi mogla da izgubi i ono što je ostalo od njenog državnog suvereniteta i nestane sa karte sveta“, napisao je Medvedev.