Nevjerovatan tenis igrao je trenutno 135. teniser sveta. Malo poznati Mađar kao u transu je pogađao sve udarce i koristio greške Karlosa Alkaraza. Kada je preživio prvi udar Španca, koji je već u uvodnom gemu došao do brejk lopte, osjetio je da može da se bori protiv najboljeg.

I već u četvrtom gemu desio se potpuni šok. Marozan je stigao do tri vezane brejk lopte, a konvertovao je već prvu i stigao do vođstva koje je potom bez ikakvih problema sačuvao do kraja. Štaviše, Karlitos nije imao niti jednu brejk loptu poslije te jedne jedine u uvodnom gemu.

Drugi set je već bio daleko interesantniji. Igrali su se dosta duži gemovi, a ponovo je Marozan bio taj koji je prvi krenuo u napad. Tako smo u petom gemu vidjeli čak tri brejk lopte za njega kod 0:40, ali je ovoga puta Karlitos uspio da “preživi”.

Ali nije dva gema kasnije. Tada je Marozan stigao do nove dve brejk lopte i ovoga puta je uspio da ih konvertuje. Međutim, problem je bio taj što je i poklekao u narednom gemu, pošto je Alkaraz stigao do jedne šanse da se vrati i ugrabio je kao poslednju dostupnu udicu.

Set je otišao u tajbrejk, a tamo se Marozan spetljao na početku i dopustio Alkarazu da povede sa 1:4 uz jedan mini-brejk prednosti. Ali Fabijan se tako brzo i dominantno vratio sa četiri vezana poena, da je on došao u situaciju da sam odlučuje o svojoj sudbini.

U osmini finala, Marozana će sačekati 15. nosilac na turniru, Borna Ćorić koji je u svom meču savladao Roberta Karbaljesa Baenu iz Španije u dva seta.