Šojgu je dao neophodna uputstva za dalje pojačavanje dejstava jedinica na svim operativnim pravcima kako bi se isključila mogućnost da Kijev izvodi masovne raketne i artiljerijske udare na civilnu infrastrukturu i stanovnike naselja u Donbasu i drugim regionima, prenosi agencija Interfaks.

Ruski ministar odbrane je saslušao izveštaje generala armije Sergeja Surovikina, general-pukovnika Aleksandra Lapina i drugih vojnih lidera o trenutnoj situaciji i dejstvima neprijatelja, prenose RIA novosti. Šojgu je, prema saopštenju, podelio i nekoliko medalja „Heroj Rusije“ i tako proveo ukaz o odlikovanjima Vladimira Putina.

Ruski Kommersant podseća da je početkom ovog meseca, takođe prema saopštenju ruskog ministarstva obrane, ukrajinski front obišao i načelnik ruskog Glavnog stožera Valerij Gerasimov. Šojgu je, prema ruskim službenim izvorima, u Ukrajini zadnji put bio krajem juna, ali ni tada nije obelodanjena konkretnija informacija o lokaciji njegovog boravka, a i sve što je u subotu objavila zvanična Moskva nije bilo moguće nezavisno proveriti, prenosi Jutarnji list.