“Navikli smo na takvo njihovo ponašanje. Redovno se odazivaju na sastanke kod Bakira Izetbegovića, a kada ih poziva predsjednik Srpske uvijek nađu neki izgovor, kao što su i ovaj put našli izgovor u nedostatku dnevnog reda”, rekao je Kovačević za portal Srpskainfo.

On je naveo da je dnevni red jasan i da tu nema šta da se definiše.

“Riječ je o konsultacijama u vezi sa posebnom sjednicom Narodne skupštine Republike Srpske koja se tiče povlačenja Izvještaja o dešavanjima u Srebrenici 1995. godine, a koje su upravo te partije usvojile 2004. godine”, poručio je Kovačević.

Dodao je da su opozicionim partijama pružili priliku da i na sutrašnjem sastanku, ali i na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, isprave tu “veliku grešku koju su napravili”.

“Do sada smo imali razumijevanja i vjerovali da su oni to uradili samo pod tim ogromnim pritiskom koji je tada postojao od međunarodne zajednice, ali očigledno da njihovi nalogodavci iz Sarajeva i dijelom iz međunarodne zajednice nemaju razumijevanje za bilo šta što je od koristi Republici Srpskoj”, rekao je Kovačević.

On je istakao da je SNSD-u drago da to “sada zna u potpunosti i da to znaju svi građani Republike Srpske”.

Kovačević je dodao da su svoje prisustvo na konsultacije kod predsjednika Srpske potvrdili predstavnici institucija Republike Srpske, kao i lideri vladajućih partija.