“Naznake za ovakvu prljavu kampanju nedavno je dala i opskurna `Rikošet produkcija` iz Srbije na društvenim mrežama, gdje se ova laž i plasira u medijski prostor Republike Srpske i Srbije”, navedeno je u saopštenju.

U SNSD-u ističu da svakodnevni pozivi na linč sa Trga Krajine i stvaranje incidentne atmosfere govore u prilog postojanja scenarija da se u završnici kampanje, prije izborne tišine, “gnusnim lažima pokuša uticati na glasače i time bar malo popravi katastrofalan izborni rejting saraj-čaršijske koalicije koja se naziva i Savez za promjene”.

SNSD je pozvao javnost da ne pristane i osudi ovakav, do sada neviđen primitivizam i orkestriranu prljavštinu obilato pomognutu sredstvima iz stranih ambasada, a nadležno tužilaštvo da što prije rasvijetli slučaj kako bi prestala njegova zloupotreba u političke svrhe.

“Vjerujemo da će narod Republike Srpske one koji su u nedostatku bilo kakvog političkog programa sve karte stavili na laž i podmetanja, 7. oktobra poslati na mjesto koje zaslužuju, a to je politička istorija”, dodaje se u saopštenju.