– Prema svim članovima CIK-a biće podnesene krivične prijave, pravni tim SNSD-a radi već na tome. Obaviješten sam da će se finalizacija tih prijava desiti početkom iduće sedmice i da ćemo već moći da krenemo u proceduru – rekao je Dodik.

On je istakao da je u pitanju “debela zloupotreba položaja, da su odluke CIK-a politički motivisane i da građani Doboja i Srebrenice ne zaslužuju takve ljude koji nisu sposobni da djeluju na cijelom prostoru”.

– Daleko više prigovora je bilo za Mostar nego Doboj i Srebrenicu, ali je politički inženjering uradio svoje – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da su “političke partije iz opozicije u Republici Srpskoj koje imaju svoje kadrove u CIK-u zarad poništavanja dijela izbora u Doboju bili spremni da ponište izbore u Srebrenici na kojima su i sami učestvovali”.

– PDP i SDS i njihovi kadrovi učestvovali su u podršci zajedničkom kandidatu u Srebrenici i za nas je samo razmišljanje kada lažu i kada se njihovi članovi CIK-a kao produžena ruka ponašaju na ovaj način – naveo je on.

Dodik je rekao da SNSD sigurno neće učestvovati na narednim izborima ukoliko ovaj sastav Centralne izborne komisije BiH zadrži aktuelni stav prema Republici Srpskoj i srpskom narodu.

On je istakao da je u okviru SNSD-a već pokrenuta rasprava o tome i angažovan značajan broj pravnika, ljudi koji rade na tome u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

– Ne treba niko da to olako shvati jer tu postoje razne mogućnosti i činjenice da lokalni parlamenti izlobiraju lokalne izborne komisije, a da te izborne komisije određuju, odnosno biraju glasačke odbore na glasačkim mjestima – rekao je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime