“Primjetno je da sarajevski mediji u sprezi sa paraobavještajnim podzemljem i strankama takozvanog Saveza za promjene u posljednje vrijeme plasiraju priču o navodnim mogućim zloupotrebama tokom izbornog procesa. Takvi istupi predstavnika ‘sarajevskog saveza’ jasno govore da su oni već sada svjesni svog izbornog debakla”, ističe se u saopštenju iz SNSD-a.

Iz SNSD-a podsjećaju da, prema svim relevantnim istraživanjima, ova stranka uživa nedvosmisleno najveću podršku građana Republike Srpske i s obzirom na to da je već sada jasno da će SNSD sa koalicionim partnerima odnijeti ubjedljivu pobjedu, žele da upozore javnost na medijske manipulacije.

“Ubijeđeni smo da narod Republike Srpske neće nasjesti na ovakve podvale, a sarajevskoj medijskoj kuhinji i njenim konzumentima iz takozvanog Saveza za promjene poručujemo da će SNSD u ovu izbornu utrku ući, kao i uvijek, sa jasnim programom snažne Republike Srpske i ljudima koji će taj program nakon 7. oktobra sprovesti”, ističe se u saopštenju.

Iz SNSD-a poručuju da su opredijeljeni za poštenu izbornu trku, za razliku od onih koji se oslanjaju na medijske manipulacije, podvale i izazivanje incidenata.

“Građani Republike Srpske su svjesni da SNSD jedini može da vodi državotvornu politiku u Republici Srpskoj i da obezbijedi sigurnu i svijetlu budućnost Srpskoj i njenim građanima”, naglašava se u saopštenju.