Srpska napredna stranka danas slavi slavu. Domaćin je potpredsednik Vladimir Orlić, a od jutros se ceo stranački vrh okupljao u prostorijama partije na Novom Beogradu.

Obeležavanju slave prisustvuje i predsednik Srbije i SNS Aleksndar Vučić, ali i premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka Jadranka Joksimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, novi potpredsednik Aleksandar Šapić i mnogi drugi…

Upadljivo nedostaje ministar vojni.

Baš kao što je nedostajao i na proslavi izborne pobede SNS prošle godine, kada su prilikom njegovog obraćanja medijima iza Aleksandra Vučića bili svi viđeniji članovi Srpske napredne stranke. Osim jednog – Nebojše Stefanovića.

Na pitanje novinara N1 gde je Nebojša Stefanović, Vučić je tada odgovrio da se „niko ne sekira i da je Nebojša u gradskom štabu jer tamo ima neke obaveze“.

Danas je novinarimo stiglo saopštenje u kojem se navodi da je ministar imao obaveze u Turskoj.

U njemu piše da je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio danas u Ankari mauzolej osnivača i prvog predsednika Turske Mustafe Kemala Ataturka, gde je položio vence i odao počast.

Upisao se i u knjigu utisaka.

„Uz izraze dubokog poštovanja i divljenja za ovog velikog vojnika svog naroda, koji je ostao nepokolebljiv na svom putu reformi zarad stvaranja moderne i progresivne države, uveren sam da će Turska uvek slediti njegova načela razumevanja, trajnog mira i saradnje sa Republikom Srbijom i sa svim drugim državama“, napisao je ministar u Knjizi utisaka muzeja.