foto: BETA

Povodom Jeremićeve izjave da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac Branko „ne mogu da se izvuku“ iz afere o trgovini oružjem“, Mirković ga je upitao „da li ima još neki đavo kome već nije prodao svoju dušu u nameri da diskredituje predsednika Aleksandra Vučića i ministra Stefanovića zarad svojih političkih poenčića i ličnih interesa“.

„Ne postoji američki interes koji takozvani patriota Vuk Jeremić još u vreme svog mandata nije ostvario. Treba li da ga podsećam da je upravo on kum kosovske nezavisnosti i da je jedan od omiljenih srpskih političara kom se svako malo zahvaljuju u Prištini. Kumovsku titulu u Prištini zaradio je potom i izmeštanjem pregovora iz UN u EU“, naveo je Mirković a preneo SNS.

Dodao je da „svet i dalje čeka odgovor za šta je osuđenik Patrik Ho uplatio Jeremiću 1,7 miliona dolara i šta je trebalo da učini za taj novac“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac Branko „ne mogu da se izvuku“ iz afere o trgovini oružjem.

„Duh je izašao iz boce. Afera o trgovini oružjem je dobila i svoju međunarodnu dimenziju, uključene su i međunarodne instance. Grdno su se prevarili ako misle da će ih zaštititi to što su oružje prodavali u saglasju sa Amerikancima. Oni trenutno imaju američku podršku, pre svega zbog spremnosti da priznaju Kosovo, ali nje jednog dana više neće biti. Izgubiće je, kao što su je imali pa izgubili i Slobodan Milošević, Sadam Husein ili Gadafi. Taj trenutak nije daleko i naprednjačkom režimu su dani odbrojani“, rekao je Jeremić