Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je okupljanje i SNS kontramiting večeras za 19 časova ispred Narodne skupštine. On se sinoć, gostujući na Pinku, izvinio Beograđanima, jer se „sutra posle 14 sati očekuje potpuni kolaps u svim delovima grada“. Ipak, zvaničnog saopštenja iz gradskih institucija još uvek nema.

Do početka SNS kontramitinga ostalo još nešto više od devet sati, pristalice Srpske napredne stranke iz unutrašnjosti već su stigle u Beograd, javljaju mediji.

Kako javlja reporter Nova.rs, od šest sati ujutru autobusi koji su krenuli iz mnogih gradova širom Srbije, u koloni idu jedan za drugim i parkiraju se ispred Palate Srbija.

Tako, na primer, u ulici Vladimira Popovića parkiraće se 411 autobusa, dok je najveći broj autobusa, 667 i 665, planiran za parking u ulici Bulevar Nikole Tesle, SIV 1 i u ulici Bulevar Kralja Aleksandra.

Prema ovoj objavi, najviše podrške, predsednik ima u Zapadnobačkom, Severnobačkom, Sremskom, Podunavskom, Moravičkom okrugu i u Surčinu, odakle stiže 30.015 ljudi.