S tim u vezi, već prošle sedmice su počele ostavke i smjene pojedinaca, ali i otkazi, a sve se, kako saznajemo, intenziviralo jutros. Praksa preispitivanja rada pojedinaca i institucija nastaviće se i narednih dana.

ATV saznaje da su pojedini pomoćnici ministara već ponudili ostavke i da se spremaju novi otkazi.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik nedavno je najavio da će, sa novim mandatom nove-stare vlasti, doći do promjena i da će svačiji rad biti pod lupom. U narednim danima se očekuje da će većina nadzornih odbora i uprava preispitati rad direktora.

I u Vladi Republike Srpske, saznaje ATV, doći će do promjena po dubini, bez obzira na političku partiju. Saznaje se da je vlast odlučna da u novi mandat uđe sa ljudima koji mogu, i žele, da daju maksimum u svom radu.

Danas je smijenjen direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik, Đorđe Popović, kadar DNS-a, potvrđeno je ATV-u iz Nadzornog odbora tog preduzeća.

Za vršioca dužnosti direktora RITE Ugljevik, na period od 60 dana, imenovan je Čedomir Stojanović iz Bijeljine.

“Danas je bila sjednica Nadzornog odbora RiTE Ugljevik i direktor Popović je smijenjen. Nadzorni odbor ima obavezu da, kako kažu, povremeno prati rad članova Uprave i u skladu sa svojom obavezom Nadzorni odbor je donio odluku o smjeni direktora Đorđa Popovića. Ocijenjeno je da rad direktora Popovića nije zadovoljavajući, bilo je tu više razloga, neki od njih se tiču pogonske spremnosti početka remonta u prethodnoj godini, nepoštovanje odluka Vlade Republike Srpske i tako dalje”, istakao je Maksim Skoko, v.d. predsjednika Nadzornog odbora RiTE Ugljevik.