Teško je izbrojati sve skandalozne izjave Stanivukovića kojom je predstavio svoje političke stavove.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića da li je za otcjepljenje Republike Srpske, Stanivuković je kategorično rekao “ne”.

– To je put u neizvjesnost. Јa sam za to da se borimo zajedno, ova zemlja nije tijesna ni za koga – rekao je Stanivuković.

Na sugestiju voditelja da je Stanivuković došao u svoj glavni grad (Sarajevo), on je rekao “Da, došao sam”, a zatim je poručio da je za njega prirodno da Srbija i Republika Srpska sarađuju, jer su to dva naroda koji žive u dvije države.

– Prirodno je da jedan Srbin da li živio u Crnoj Gori, u BiH, ili u Australiji prirodno je da voli Srbiju i Beograd. Ali ja nikada jednom takvom idejom nisam poništavao bilo šta manje važno o BiH – rekao je Stanivuković.

Njegovo političko mišljenje otišlo je u još veći skandal kada je izjavio da se u Јasenovcu dogodio zločin, a ne genocid.

Da stvar bude precizna voditelj je upitao Stanivukovića da li je bio genocid u Јasenovcu?

– Јa smatram da to što se desilo u Јasenovcu je veliki zločin. U čemu je razlika između genocida i zločina? – rekao je Stanivuković i poručio da je to sve prošlost.

Podmladak PDP-a ni tu nije stao, nego je poručio da progon 250.000 Srba iz Hrvatske tokom akcije “Oluja” nije etničko čišćenje. Kada ga je voditelj upitao zašto ne kažeš “etničko čišćenje”, on je poručio da se ne bavi time.