Tada su stradali i on i devetnaestogodišnji vojnik Stojadin Mirković koji, i pored Tepićeve naredbe, nije htio da se preda. Predsjedništvo SFRЈ, krajem 1991. godine majora Milana Tepića proglasilo je narodnim herojem, posljednjim i jedinim u proteklom ratu.

Povodom 27. godišnjice stradanja majora Milana Tepića, na groblju u njegovom rodnom mjestu Komlenac kod Kozarske dubice položeni su vijenci, i poručeno da njegovo herojsko djelo nikada ne smije biti zaboravljeno.

Dok je trajala borba za kasarnu ЈNA u Bjelovaru, major Milan Tepić, komandant skladišta borbenih sredstava “Barutana” u selu Bedenik, digao je 29. septembra 1991. godine u vazduh magacin sa 170 tona eksplozivnih sredstava da bi spriječio njegovu predaju pripadnicima hrvatskog Zbora narodne garde.

“Јednom ljudi daju riječ, ona ostaje ili se pogazi. Јa sam dao riječ da ću da branim ovu zemlju, ako joj bude teško”, napisao je, između ostalog, u posljednjem pismu major Tepić, posthumno odlikovani narodni heroj odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjedništvo SFRЈ, krajem 1991. godine, proglasilo je majora Milana Tepića narodnim herojem, posljednjim i jedinim u proteklom ratu.

Brojne ulice i gradovi u Srpskoj i Srbiji danas nose ime majora Milana Tepića.

Za zločine i ubistvo pripadnika ЈNA i civila tokom napada hrvatskih snaga na vojne objekte u garnizonu Bjelovar, u septembru 1991. godine, do danas niko nije osuđen.